Overzicht en verheldering

Het is belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan binnen jouw organisatie. Visies, strategieën en plannen leg je daarom vast. Veel organisaties doen dat in de vorm van grote tekstdocumenten, die amper gelezen worden. Uit onderzoek blijkt dat lezers informatie langer onthouden wanneer de kern van de boodschap visueel gepresenteerd wordt. Goede illustraties zorgen voor overzicht, uitleg en verheldering.

Visualisatie

Complexe inhoud kan het beste worden uitgelegd in beeld. Visualisaties kunnen op een eenvoudige en effectieve manier verbanden en relaties laten zien. Ook bevordert het strategisch en tactisch denken, en stimuleert visualisatie het probleemoplossend vermogen. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op de workflow binnen je bedrijf, maar werpt ook zijn vruchten af in de communicatie naar de klant.

Jouw boodschap in beeld

Er zijn veel manieren waarop je veranderingen binnen jouw organisatie en naar de klant toe visueel overzichtelijk kan weergeven. Denk hierbij aan: modellen, visuele notulen, praatplaten, roadmaps en infographics. Of het nu gaat om complexe strategische veranderingen of eenvoudige plannen, wij maken visualisaties op maat die de kern van jouw boodschap zo effectief mogelijk communiceren.

 

Om over na te denken

De VNG brengt in 2019 hun meerjarenvisie uit die ingaat op de rol van gemeenten van 2020 tot 2024. Door samen te werken met bestuurders van deze gemeenten zijn er verschillende ontwikkelingen binnen de samenleving naar boven gekomen. VNG wenste deze bestuurders te prikkelen om na te denken over deze ontwikkelingen en kwam zo tot het visieboekje: ‘om over na te denken’.

Bekijk project

Fatsoen is de norm

Na een grote vernieuwing van het gebouw van ROC Gilde binnen de faculteit Economie zaten zij midden in een cultuurverandering. Alle medewerkers van de faculteit zijn samen gaan brainstormen over wat voor hun belangrijk is op school, over hoe er met elkaar en met de omgeving moet worden omgegaan. Uit deze brainstormsessie zijn verschillende waarden ontstaan. Enkele voorbeelden van deze waarden zijn: gastvrijheid, openheid, betrokkenheid en dienstbaarheid. Hun grootste wens is dan ook om de cultuur van de faculteit een aanspreekcultuur te kunnen noemen. Een cultuur waar transparantie, samenwerking, het bewaken van de waarden en een prettige samenwerking centraal staat.

Bekijk project
 
 

Het hart van de stad

Bibliotheek Hengelo wil een multidisciplinaire plek worden. Een plek waar ruimte is om te ontmoeten en waarin persoonlijke ontwikkeling voor iedereen, participatie, zelfredzaamheid en educatie, centraal staan. De bibliotheek moet meer dan ooit het hart van de stad worden in plaats van een traditionele uitleenfaciliteit. Het is een plek waar iedereen de kans krijgt om te leren.

Bekijk project

Werkwijze

Wij filteren voor jou de beschikbare documenten en visualiseren de kern van jouw verhaal. Zijn de juiste documenten er nog niet? Geen probleem! Tijdens een brainstormsessie zetten wij samen met jou, je nieuwe strategie of visie helder op papier. Naar aanleiding van de sessie maken we een overzichtelijke visualisatie die de essentie van jouw boodschap weergeeft. Wij houden van korte lijntjes en zetten elke stap in samenspraak zodat jij en wij niet voor verrassingen komen te staan.

Samen de mogelijkheden bespreken?


Contact