Illustratie_organogram_Fluvius

Haal meer uit je livetekening

jeroen van nerven Nieuws

Heb je onlangs ons team van Illustration Ink ingezet om jouw event of bijeenkomst te vangen in een livetekening en jouw verhaal te versterken in beeld? Graag geven we je inspiratie hoe je meer haalt uit je livetekening en dit eindproduct naar een volgend niveau tilt.

Animatievideo

Is jouw bedrijf ‘in beweging’ en wil je dit in een animatievorm gieten? Een visualisatie zetten wij om in een animatie, om jouw boodschap te versterken en te ondersteunen. Deze animatie kun je uploaden op je website, delen via social media of intern en extern inzetten tijdens vergaderingen of bijeenkomsten. Voor PCPO Westland maakten wij op basis van een krijtbord tekening een koersanimatie waarin de speerpunten uit het nieuwe beleidsplant in verhaalvorm worden uitgelegd. Door middel van illustraties en een voice-over is het verhaal helder en duidelijk. Met een animatievideo kunnen wij ook op een laagdrempelige manier uitleggen wat een organisatie precies doet. Zo maakten wij een animatie voor Maverick, die zij plaatsten op de hoofdpagina van hun website.

Het mooie is dat we de stijl en illustraties van het huidige product kunnen hergebruiken in een volgend product. Dat is kostenbesparend en zorgt ervoor dat je communiceert in een consistente stijl.

Drukwerkuiting

Is de infographic onderdeel van jouw strategie of beleid en wil je deze intern delen met alle medewerkers? Dan maken we er een mooi illustratiedoek van die je ophangt op kantoor. Dit kan op allerlei manieren en in verschillende formaten. Twee interessante voorbeelden van de afgelopen tijd zijn de poster voor MDB en het whiteboard voor Politie Almere. Voor MDB drukten wij een illustratie met de kernwaarden van het bedrijf af op een doek van 8 bij 3 meter. Dit hangt nu als pronkstuk in de kantine bij MDB. Voor Politie Almere verwerkten we de visualisatie ‘Portefeuilles Almere West Poort’ tot een whiteboard. Daarbij creëerden we magneten met icoontjes en teksten zoals ‘burgerparticipatie’, ‘wijkagent’ en ‘slachtofferzorg’. Het team kan op het whiteboard schuiven met de acties, onderwerpen en teams die op de magneten staan. 

Strategische plaat

Een visualisatie of livetekening kunnen wij verwerken in een overstijgende strategische plaat, die onderdeel is van jouw strategisch beleids- of koersplan. Ook het beleidsplan kan in dezelfde herkenbare stijl als de strategische plaat worden vormgegeven, zodat beiden passen bij jullie huisstijl. Elementen uit een visualisatie kunnen worden losgekoppeld en apart van elkaar worden gebruikt. Of elementen worden juist samengevoegd of gekoppeld aan een rapport, zodat ze onderdeel zijn van een groter geheel. Daarnaast kunnen wij voor zo’n rapport of strategisch document ook de volledige professionele opmaak verzorgen.

Object of materiaal bedrukken

Ben je op zoek naar iets tastbaars? Een object dat centraal staat op kantoor of als een blijvende herinnering gedeeld kan worden met klanten? Een infographic of visualisatie kunnen we verwerken in of op een object. Dat deden we voor DeBasisFluvius en daar zijn we erg trots op! Een visualisatie van een organogram verwerkten wij op een dynamische, draaiende lamp die onderdeel is van een animatievideo.

Jouw infographic of visualisatie creatief verspreiden? Wij drukken de uiting op placemats, mokken of stickers, zodat je de infographic of visualisatie op een leuke manier verspreidt aan partners, klanten, stakeholders of collega’s. We kunnen dit beeld ook verwerken in een folder of brochure, zodat je deze aan partners kan verspreiden en hen op een gemakkelijke manier van meer informatie kan voorzien.