Uitleg bij artikelen

Een goede redactionele illustratie zorgt voor verheldering, uitleg of commentaar bij een artikel en prikkelt de nieuwsgierigheid van de lezer. Er zijn verschillende soorten redactionele illustraties: van tekeningen en cartoons tot infographics, grafieken en tabellen. Beeld wordt door lezers erg gewaardeerd. Uit onderzoek blijkt dat lezers visueel zijn ingesteld en dat een illustratie naast een tekst ervoor zorgt dat de inhoud beter wordt onthouden.

Voor verschillende doeleinden

Kranten en illustraties zijn onlosmakelijk verbonden. De eerste illustraties verschenen in de 18e eeuw in de krant. De term redactionele illustratie wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor redactionele content (kopij). Behalve in kranten worden ze ook gebruikt in tijdschriften, vakbladen, websites en op social media.

Op maat gemaakt

Onze illustraties worden per opdracht op maat gemaakt en sluiten perfect aan bij de boodschap en het publiek. Ze zijn perfect om een beladen onderwerp op een luchtige manier te brengen. Voor digitale kranten en tijdschriften is er de mogelijkheid om bewegende en interactieve illustraties te maken.

NSVV

Het jaarlijkse Lichtcongres, georganiseerd door het NSVV, biedt in een dag een brede kijk op de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het lichtvakgebied. Met een veelzijdig dagprogramma gaan ze in op de vele aspecten van licht en verlichting.

Onze collega’s van Visuele Notulen legden de dag vast in een online magazine met inhoudelijke teksten en fotografie. Wij verzorgden illustraties voor de verduidelijking van de artikelen.

Bekijk project

Samen de mogelijkheden bespreken?


Contact