Jouw verhaal komt tot leven

Geef jouw bedrijf, organisatie, idee of product een gezicht met een speciaal ontworpen karakter of mascotte. Een personificatie van alles waar jouw organisatie voor staat. Wanneer je jouw visie een gezicht geeft zijn mensen eerder geneigd zich hiermee te identificeren. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een karakter brengt dit beeld tot leven en zorgt dat de kijker eerder emotioneel betrokken raakt.

Speciaal ontworpen karakters

Je karakter geeft jouw visie niet alleen een gezicht en een gevoel mee, je kunt het ook inzetten in verschillende communicatiemiddelen. Laat jouw karakter online spreken op je website, social mediakanalen of reclamebanners. Voor elke uiting gebruiken we het karakter in een verschillende poses, omgevingen en contexten. Wij kunnen jouw karakter zelfs laten bewegen in een animatie. Ook offline is het karakter goed in te zetten bijvoorbeeld in print, brochures en merchandise.

Eigen persoonlijkheid

Wij ontwerpen jouw karakter vanuit jouw verhaal of doel. Daardoor krijgt ieder karakter een eigen persoonlijkheid en stijl, passend bij jouw verhaal. Bij het karakter hoort ook een achtergrondverhaal. Waar komt hij of zij vandaan? Wie zijn de ouders? Wat is zijn of haar lieveling eten? Je kan jouw karakter zoveel inhoud en achtergrond geven als je wilt. En zelfs een slogan, zodat niemand meer om je karakter heen kan. 

Karakter ontwerp

Dit is Sil

Zo ontwierpen wij bijvoorbeeld Sil. Een een jongen die staat voor alle kinderen met een ‘label’: Druk, onrustig, snel afgeleid, ongehoorzaam, enz. Maar Sil laat je anders naar hem kijken: Hij is niet druk of onrustig, hij heeft gewoon veel energie. Veel mensen herkennen zichzelf of iemand anders in Sil. “Ik was ook een Sil!”. Ze hebben er gelijk een gevoel bij. Sil heeft veel volgers en is in onderwijsland een begrip.

Bekijk project

Samen de mogelijkheden bespreken?


Contact