Overzicht en verheldering

Het is belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan binnen jouw organisatie. Visies, strategieën en plannen leg je daarom vast. Veel organisaties doen dat in de vorm van grote tekstdocumenten, die amper gelezen worden. Uit onderzoek blijkt dat lezers informatie langer onthouden wanneer de kern van de boodschap visueel gepresenteerd wordt. Goede illustraties zorgen voor overzicht, uitleg en verheldering.

Visualisatie

Complexe inhoud kan het beste worden uitgelegd in beeld. Visualisaties kunnen op een eenvoudige en effectieve manier verbanden en relaties laten zien. Ook bevordert het strategisch en tactisch denken, en stimuleert visualisatie het probleemoplossend vermogen. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op de workflow binnen je bedrijf, maar werpt ook zijn vruchten af in de communicatie naar de klant.

Jouw boodschap in beeld

Er zijn veel manieren waarop je veranderingen binnen jouw organisatie en naar de klant toe visueel overzichtelijk kan weergeven. Denk hierbij aan: modellen, visuele notulen, praatplaten, roadmaps en infographics. Of het nu gaat om complexe strategische veranderingen of eenvoudige plannen, wij maken visualisaties op maat die de kern van jouw boodschap zo effectief mogelijk communiceren.

 

Maatschappelijke waarde in beeld

Tegenwoordig is de bibliotheek meer dan een plek waar je alleen heen gaat om een boek te lenen. Het is een multidisciplinaire plek, waar ruimte is om elkaar te ontmoeten en waarin persoonlijke ontwikkeling voor iedereen; participatie; zelfredzaamheid en educatie centraal staan. Veel mensen zijn nog niet op de hoogte van deze koerswijziging. Om deze boodschap te communiceren wilde de bibliotheek geen dik document met wollige taal, maar een moderne, heldere visualisatie van de nieuwe visie.

Bekijk project

Techniek moet je DOEN!

In Limburg denken ze in kansen. Gewoon doen. ROC Gilde organiseerde een inspirerende bijeenkomst waar diverse onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid samen kwamen om te discussiëren over het probleem van de leegloop van het technisch onderwijs. De uitkomst: techniek moet je DOEN! Kinderen moeten techniek beleven. Wij waren aanwezig om alle unieke plannen en doelen in een praatplaat vast te leggen. De praatplaat visualiseert hoe jongeren geïnspireerd kunnen worden om een carrière in de techniek te starten, en hangt als poster in allerlei scholen, zodat leraren en besturen dagelijks geïnspireerd worden om kansen te blijven zien.

Bekijk project
 
 

In een oogopslag informeren

In de Gemeente Enschede komt een asielzoekerscentrum. Maar hoe informeer je omwonende over belangrijke zaken zoals deze, zonder ze te overspoelen met lappen tekst die ze hoogstwaarschijnlijk niet lezen? Wij verzorgden een visualisatie, die in één oogopslag duidelijk maakt wat de plannen van de gemeente zijn en wat er stap voor stap zal gaan gebeuren. Zo kan de omgeving duidelijk zien waar ze aan toe zijn en zal het gevoel van angst en onwetendheid worden verminderd. De visualisatie is onder andere op scholen ingezet om kinderen en hun ouders te informeren.

Bekijk project

Werkwijze

Wij filteren voor jou de beschikbare documenten en visualiseren de kern van jouw verhaal. Zijn de juiste documenten er nog niet? Geen probleem! Tijdens een brainstormsessie zetten wij samen met jou, je nieuwe strategie of visie helder op papier. Naar aanleiding van de sessie maken we een overzichtelijke visualisatie die de essentie van jouw boodschap weergeeft. Wij houden van korte lijntjes en zetten elke stap in samenspraak zodat jij en wij niet voor verrassingen komen te staan.

Samen de mogelijkheden bespreken?


Contact